mariajasmine

Alla inlägg den 22 augusti 2013

Av Jasmine Andersson - 22 augusti 2013 23:15

Nu i sommar har jag gjort hemmagjord saft som jag även gjorde förra sommaren, den är så otroligt god och väldigt sommrig i smaken. När jag var mindre så kom jag ihåg att varje gång vi i familjen var och hälsade på eller blev bjuden på middag till min pappas mormor så bjöd hon alltid oss på den här saften, så jag tänker på henne när jag dricker den. Jag tycker den är väldigt god och mycket bättre än saften som man kan köpa på affären, den liknar flädersaft i smaken fast jag tycker att det här är strået vassare än fläder. :)


Det du behöver för att göra saften är en massa färska svartvinbärsblad, citroner, citronsyra, socker och vatten. Först sköljer man av svartvinbärsbladen och sen blandar man dom tillsammans med citronskivorna i en tillbringare eller i stora glasflaskor, sen kokar man upp vatten, socker och citronsyra och häller sedan sockerlagen i tillbringarna, detta ska stå svalt i 5 dagar och jag brukar röra om i saften lite då och då. Eftersom jag bor i lägenhet så låter jag den stå i kylen men bor man i hus och har kallkällare så kan man ställa saften där. Sen när de har gått 5 dagar så silar jag bladen och citronerna från saften (som ni ser på bilderna här nedanför) och sen häller jag upp saften i flaskor. Ett bra tips om man har gjort mycket saft så går det bra att frysa in den om du har hällt saften i plastflaskor men tänk då på att inte fylla i hela flaskan eftersom när den fryser till så ökar innehållet i flaskan.


Jättegod och enkel saft som är värd att prova göra. :)


    


 


  

Av Jasmine Andersson - 22 augusti 2013 22:15

Har gjort 2 stycken fina collage med två av mina bästa vänner, första bilden är på mig och Kosovare som har varit min bästa vän i drygt 14 år, jag saknar henne jättemycket och jag hade önskat att vi hade kunnat hålla kontakten bättre med varandra än vad vi har gjort sen hon flyttade härifrån, men men vi får väl se till att de blir bättring på de. Andra bilden är på mig & Maria som jag har varit kompis med i skolan också men som jag har kommit ännu närmare nu efter att vi har gått ut skolan. Love you girls<3


 


 


  

Av Jasmine Andersson - 22 augusti 2013 21:15

Jag hittade en gammal bild från skolan som jag har gjort om, det är jag till vänster och sen, Kosovare & Jasmine N-L bilden togs under andra året på gymnasiet då vi hade ett eget UF företag i 1 år som hette SignDesign UF. Vi hann vara med på 2 mässor en i kommunen och en som var i Haparanda där alla UF företag från hela norrbotten skulle samlas. Jag var tvungen att retuschera om bilden ganska så mycket eftersom den hade blivit förstörd på något sätt på cd skivan som den var sparad på, det var en massa gråa och gröna streck över hela bilden och ingen som jag har frågat hade kvar orginalbilden så jag har själv suttit och redigerat hela bilden, därför den ser ut som den gör på vissa ställen, men men jag tyckte iaf. att jag lyckades ganska bra att få till den. :)


 


 

Av Jasmine Andersson - 22 augusti 2013 21:00

Förra veckan var jag och Maria och hälsade på en kompis till oss Michelle och hennes kille Anton som har fått en liten bebis för drygt 4 veckor sen. :) Det blev en pojke som ska heta Wilmer. Vi har träffat han en gång förut då han nästan var nyfödd och då var han jätteliten, nu hade han hunnit växa ganska mycket under några veckor bara, men bebisar växer ju fort. Vi fikade, pratade lite och tittade runt i deras hus och så gav vi en present som bestod av en babydress i lite större storlek så har han nånting att växa i. :)


Här kommer 2 st bilder på dom nyblivna föräldrarna och på det lilla underverket, så söt man få va. <3 


 


  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards