mariajasmine

Alla inlägg under oktober 2011

Av Jasmine Andersson - 12 oktober 2011 18:27

 



 

Det här är då min äldsta barndomsvän Kosovare och hennes man Taulant<3 Dom är förlovade sen ett tag sen och snart inträffar den stora dagen då dom ska gifta sig. Bröllopet kommer att bli nu till sommaren och eftersom dom båda två är från Kosovo så kommer bröllopet att vara där. Så då ska jag åka dit och fira den stora dagen tillsammans med dom<3 Det ska bli jätteroligt för har dels aldrig varit i hennes hemland och sen har jag aldrig varit med på ett albanskt bröllop. Så det blir något nytt och spännande, det blir ett minne för livet.


 

Tänk vad tiden går fort, nyss var vi så små vännen och vi håller ihop fortfarande. Vi har gått igenom så mycket tillsammans genom livet. Tänk alla minnen vi har tillsammans från då vi gick på Västra skolan, vi höll alltid ihop. Minns du när vi hoppade hopprep på rasterna ute på skolgården och när vi gungade i gungorna och sjöng en massa ramsor och sen när vi gick utanför skolgårdens gränser fast vi inte fick det för att gå hem till dig och äta kakor och sen smuggla med oss mer kakor till skolan. :) Sen när vi bytte bilder med varandra och hela klassen då vi fick skolkorten och de. Haha det var tider det.




Sen när vi blev äldre började vi på Östra skolan, därifrån har vi också många minnen tillsammans, bland annat då vi gick i 6:an och hängde med dom som vi tyckte var coola, dom som gick i 9:an och alla raster då vi satt och spelade kortspel som neger & president och game. Sen när vi inte orkade gå på hemkunskaps lektionerna så skolkade vi och ljög om att vi skulle åka till Luleå med bussen samma eftermiddag men istället gick vi hem till dig och var där i några timmar och skolan ringde till våra föräldrar och skvallrade att vi skolkade. Sen alla lärare som blev less på oss eftersom vi surrade sönder alla lektioner så vi tillslut var tvungen att ha bordsplacering i alla klassrum. Sen dom gångerna när alla åkte på english camp och sov över i Kvikkjokk och bara pratade engelska i några dagar.




Sen en massa minnen från 8:ornas show och julshowen som vi gjorde i 9:an och sen även muikalen Fame som vi gjorde i 9:an också. Sen får vi inte glömma Spanien resan som vi också gjorde tillsammans just då vi gick i 9:an, då vi åkte till Barcelona, den är mycket minnesvärd. Och skolavslutningen i 9:an var speciell och rolig men samtidigt kändes det lite konstigt att man skulle splittras med endel som kanske hade andra planer och ville flytta och börja plugga någon annanstans. Men festen vi hade då var rolig och minnesvärd. Sen allt som hände på fritiden med killar och allt sånt där också... Det hände mycket roliga saker då vi gick i 9:an. Haha do you remember...



Sen när vi skulle ta farväl från Östra skolan och skulle börja på gymnasiet så ville vi inte det eftersom vi hade hört att allt var så seriöst där. Vi tänkte att vi inte kunde skojja och svammla som vi gjort tidigare, men när vi väl hade börjat på handelsprogrammet så insåg vi att vi kunde fortfarande skojja och ha det roligt och samtidigt lära oss en massa saker. Då vi hade rast så skojjade vi och dampade oftast sönder med Micke, sa en massa roliga kommentarer och han fick några slag ibland men de var ju liksom våran humor. :) Haha... Sen någon gång när vi hade rast och fick för oss att busringa till folk och så gjorde vi det till en massa killar runt om i sverige och dampade sönder med dom. Haha och endel som gick på det vi sa. Det var tider de och kul hade vi :)




Sen praktiken som vi gjorde tillsammans, då vi åkte till Mora och var på Hotell Kung Gösta i några veckor, personalen där var så snäll och rolig och vi hann med en massa roliga saker då vi var där. Det var den bästa praktikplatsen ever. Sen alla minnen med food 4 u filmerna och de då vi spelade in dom och var med i tävlingen om att få chansen att åka till Italien i några dagar och träffa andra ungdommar runt om i världen. Sen UF företaget vi skapade tillsammans som gick ganska bra vi fick arbeta hårt men vi fick många möjligheter och lärde oss mycket när vi hade ett eget företaget samtidigt som skolan. Sen resan vi från handelsprogrammet gjorde både till Estland och Finland på en och samma vecka. Sen alla andra projekt vi hade igång, alltid gjorde vi något nytt och roligt på handelsprogrammet. Vi var driftiga elever. :)



Sen studenten och studentveckan får vi inte glömma som var höjdpunkten i livet
Man kände sig glad att man hade klarat sig igenom alla dessa år i skolan, men samtidigt var man tårögd när man tänkte på att nu är allt det här slut och nu går många skilda vägar här i livet, det kändes lite vemodigt när vi satt där i kyrkan för sista gången och lyssnade på när rektorn höll tal och delade ut en massa stipendium och vi sjöng en massa sånger tillsammans innan vi gick ut på kyrktrappan och skrek "För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, fyfan vad vi är bra"... Det var blandade känslor. Sen tog vi en massa bilder tillsammans, delade ut rosor till kompisar o lärare och fick rosor och presenter av nära och kära på kyrkbacken. Och sen fortsatte festligheterna hela natten lång.



Trotts att vi bor ganska långt ifrån varandra just idag så har vi gått igenom så himla mycket tillsammans genom livet och skapat många minnesvärda minnen tillsammans, och vi står varandra väldigt nära än idag, vi håller vänskapen stark mellan oss. Vi är fortfarande bästa vänner<3 Vi har ju också en varsin fin bild på oss två tillsammans från studenten, som både du och jag har inramade i en ram. Så du är nära mig ändå fastän du bor långt ifrån mig<3

 

Med dem här fina orden ska jag avsluta detta inlägg. Jag är så glad för din skull att du har hittat din framtida man som du ska gifta dig med snart, nu väntar och längtar jag varje dag som går tills den stora dagen blir<3 Haha och sen kommer du att vänta och längta tills jag gifter mig en vacker dag som vi brukar skojja om när vi pratar med varandra. :) Men du vet att jag älskar dig Kosovare<3 och det kommer jag alltid att göra<3

Av Jasmine Andersson - 11 oktober 2011 18:23

Här kommer det lite bilder från Augusti då jag och Maria var i Stockholm :)


  


      


     


  


  


    


                                           

Av Jasmine Andersson - 8 oktober 2011 20:23

Cha cha bloggen... Uppdaterade inget igår, men ska berätta hur dagen var och så.. Den började med att jag jobbade 7.00-15.00 sen skyndade jag mig till affären och handlade en massa, var lite stressad för skulle fira Maria (som egentligen fyller år idag), men mycket roligare att gå ut o festa på fredag, mer folk ute då. :) Skulle hinna förbi systemet också och handla lite av det som jag skulle dricka under kvällen. Sen var det bara att gå hem, laga lite mat och sen duscha och börja fixa till sig inför festen.


Gick sen till Maria dit det kom en massa andra människor också, vi blev bjuden på tårta och satt och drack, lyssnade på musik och hade det allmänt trevligt. Sen skulle vi bege oss ut till hotellet här där dem skulle ha mexikansk afton, med bland annat buritos och tequila race osv. :) Vi kom tyvärr inte in för det var fullt där, det var kö långt utanför ingången så vi bestämde oss för att dra till Opera istället. Dit kom sen alla som inte kom in på hotellet så blev bra drag där med tillslut :) Träffade på nån trevlig kille som jag pratade lite med han kom från dalarna ursprungligen. Sen träffade jag annat trevligt folk, kvällen slutade med att vi gick till en efterfest och var där ett tag, sen drog vi till Maria och satt där och pratade en stund så kom hem typ kring 5.00 på morgonen eller nått sånt.


Idag har jag mest haft en chilldag, har sovit ut och sen träffat Maria en stund igen, hon skulle åka bort senare idag, så ville förbi och prata lite om gårdagen och så. Sen senare idag blev jag bjuden på middag av mamma och pappa, dem bjöd på fågel (orrhöna) kokt potatis, gräddsås och rödvinbärsgelè, mums så gott det var :D Sen blev det efterrätt på de också. Sen letade mamma upp ett par gardiner som hon gav till mig, dem var jättefina och röda med änglar på som jag kan använda som julgardiner sen fick jag även ett jättefint hjärtfat också :) Nu har jag kommit hem för en stund sen och ska bara ta de lugnt resten av kvällen... Det var allt jag hade att uppdatera nu... Hörs snart igen.



Text ur en låt av Kjell Hansson


- Som en kväll i en barrskog, fyller du mina sinnen, jag som värjer om våren, som en vandring i regn, som en storm i en öken, som ett stilla blått vatten, får du mina sinnen att leva igen. Dig vill jag älska, låt mig ge dig mitt liv, låt mig höra dig skratta, låt mig va i din famn, låt mig ligga brevid dig, låt mig stanna för alltid, dig vill jag älska och älska igen.


Puss & Kram / Jasmine

Av Jasmine Andersson - 6 oktober 2011 20:21

        


Idag har jag jobbat hela dagen till kl. 16.00 Efter jobbet begav sig jag och Maria till gym1 för att träna lite, det var skönt. Sen gick jag hem & det var väldigt tråkigt & rengigt väder då. När jag väl hade kommit hem så lagade jag lite mat. 


Sen nu ikväll har jag bara haft en allmänt myskväll där jag har fyllt badkaret fullt med varmt vatten och badsalt. Sen tände jag en massa ljus och och kröp ner i badet, gud så skönt de var... :) Kände att min kropp behövde varva ner lite efter en stressig dag på jobbet och en massa träning efter det.


Nu tar jag det bara lugnt och tittar jag på tv, imorgon blir det jobb igen, jobbar mellan kl. 7.00-15.00 då sen blir det att gå förbi systemet och lite andra affärer, sen är det bara att ladda upp inför kvällen då det blir fest, ska fira Maria som fyller år då.


Nu ska jag iaf. fortsätta att ha en lugn och mysig kväll framför tv:n. :)
Hörs snart igen...


Puss & Kram / Jasmine    

Av Jasmine Andersson - 5 oktober 2011 01:30

Älskar den här låten, lyssnar på den hela tiden nu, den är så bra :)


Av Jasmine Andersson - 4 oktober 2011 21:44

  


Hej.. Tänkte bara säga att jag lever, har varit dålig på uppdatering dom senaste dagarna, i know... Men har haft fullt upp med jobb och annat, imorgon blir det jobb kl 7.00-16.00 igen o sen kanske en sväng till gymet. :)


Tittar på tv6 på 99 saker man måste göra innan man dör med Erik och Mackan, det har bland annat handlat om norrland där jag är född, om lilla Jokkmokk... Dom var och besökte höstmarknaden i år och skulle tillverka en korv och slå ett värdsrekord i att göra faktiskt just världens längsta Jokkmokks korv :) Hihi. Dom lyckades bra... Och kan bara säga att just Jokkmokks korven är den godaste korven som tillverkas i Sverige :) Haha.. Inte för att skryta, men men det är sanningen. :) Så för er som inte har smakat den borde prova att köpa en bit någon gång. Nog pratat om det..


Nämen nu ska jag dricka lite te tror jag, så hörs snart igen. :)


Pussheey / Jasmine

Av Jasmine Andersson - 1 oktober 2011 00:03

    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards